Tolkiens Arda – Sveriges stora Tolkienforum

Välkommen till Sveriges stora Tolkienforum! Klicka här för att gå till förstasidan.
Aktuellt datum och tid: fre jan 15, 2021 6:28 pm

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 16 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Presentationstråd
InläggPostat: tis jan 18, 2005 8:06 pm 
Offline
Maia
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre jan 02, 2004 12:32 pm
Inlägg: 1817
Ort: Vid Aver Peddrolocs skogar
Jag spionerade lite i "gamlingarnas" (får man säga så?) forumtråd. Och där, till min förfäran, låg en aktuell presentationstråd. Väl inne i den märkte jag hur ordnad den var. Man hade mer glädje av den än vad man någonsin fick av övrigts presentationstråd. Orsakerna är många; däribland att frekvensen av "folk man känner", alltså för det mesta aktiva medlemmar, var högre. Dock fanns ingen beskrivning om folk i min egen ålder, både äldre och yngre än 18. Därför tänkte jag att ni (vi) kunde presentera er. Som sagt; här figurerar mer kändisar än något annat forum. Möjligheterna är många. (Dock kan vi väl sterilisera denna tråd; att enbart skriva presentationer?)

Av enkelhetens skull använder jag min presentation från övrigttråden. Hoppas att ni finner den lika *censur* som förra gången. *dock lägger jag till en sak.

Jag, i en presentation om mig själv, skrev:
Jag heter Daniel

Jag är en 18-årig kille som bor någonstans i Blekinge. Blekinge täcker väl mina behov av att vara Sveriges vackraste landskap, men jag vill ändå iväg och se mer av världen.

Jag går i en samhälsvetenskaplig friskolegymnasium, med ledarskap som inriktning. Det är en mycket bra skola. Tyvärr blir det lite väl slappt med läxor just nu i trean. När vi väl får några brukar vi skita i dem... ingen bra vana alltså, tyvärr.

Som person är jag väl riktigt tyst. Folk har till och med oroat sig över min tysthet. Det känns skönt att de bryr sig, men ändå inte. Jag är en tyst person. Men tyvärr kommer tystheten av 1. ett självförtroende som KUNDE bli bättre, och 2. jag drömmer mig bort.

De flesta ser mig som en snäll person. Det beror mest på att jag nästan aldrig säger onda saker om andra. Jag är tyvärr inte perfekt, men när skiten väl kommer blir det nästan oskyldiga kommentarer. Det gäller till och med de få personerna som jag hatar. Hata är ett starkt ord, optimisten i mig vill knappast använda det. Men vissa personen förtjänar självklart att få ordet i sina beskrivningar.

Där orden inte kommer fram muntligt, kommer de fram skriftligt. Jag öppnar mig mer än vad jag gör utanför datorn, så att säga. Tyvärr gör det att mitt språk ibland kan uppfattas att vara skrivet av en 10-åring. Sådant kan ju tränas bort. Men egentligen inte. Jag skriver vad själen vill. Och ingen själ kan vara renare än ett oskyldigt barns själ. Så än så länge tänkte jag inte dra ned på det...

Jag hittade hit tack vare SVD. Det är förövrigt den bästa tidningen, enligt min smak. Så att de skrev om nyöversättningen, och länkade till TA, är ju ännu en av deras positiva följder. (ifs så vet jag inte om ni kan hålla me dom det).

Jag är nyfiken på mycket. Under åren som har gått har jag samlat ihop mängder av fakta. Men än är jag knappast fullärd. Därför är jag i forum, man lär sig mer när man träffar folk som man annars skulle träffa.

Nåväl. Detta var väl ett "litet" inlägg. Hoppas att ni inte blev uttråkade av det...


Angående mitt namn, om ni undrar. Mitt gamla namn; "Arwens_vän", var riktigt tråkigt. Jag valde det enbart för att stoltsera med ett unikt namn. Unikt var det; men intetsägande om mig. "Arwens_vän"; jag känner henne knappt. Därför bytte jag till Aderyn. Han är ju godhjärtad, jag med. Han är även en civilist, ingen soldat. Jag var för mjuk, enligt den psykade psykologen som tog hand om mig i pliktverket, för att bli en soldat. Tyvärr finns nästan enbart soldater, eller rättare sagt krigare, i Tolkiens verk.

Nåväl. Härmed känner jag mig hedrad att räcka över stafettpåsen (!) till näste forummedlem, vars riktiga förnamn är...

_________________
Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker

Åt samma håll - Lars Winnerbeck


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis jan 18, 2005 8:45 pm 
Offline
Noldo

Blev medlem: tor apr 15, 2004 8:06 pm
Inlägg: 541
Ort: Tyresö
...Karl, fast mitt tilltalsnamn är Magnus, mitt namn är alltså likadant som Karl den store(Carolus Magnus=Karl den store), även om jag blandar språken. Ja, detta måste ju bara betyda något och eftersom jag skulle för närvarande kalla mig frihetlig socialist så vet ni vad ni ska vänta er av framtiden...

Om man ska presentera sig lite bättre så är jag uppfödd i medelklassen ute i betongförorten Tyresö, som även har inslag av skärgårdsidyll. Jag går första året på en samhällsvetenskaplig linje på det lokala gymnasiet med inriktning på media. Jag har ett oerhört dåligt minne och jag har aldrig riktigt förstått varför, det märks inte så mycket i vardagslivet för jag är sådär medelmåttigt bra på att komma ihåg saker såsom de flesta ungdomar är. När det däremot kommer till barndomsminnen, ja tillochmed högstadieminnen är det väldigt tomt (det måste ju vara mitt oerhörda intellekt som tar plats). Detta gör att jag hela tiden blir illa tvungen att leva i nuet och har ibland svårt att lära av mina misstag då jag inte minns dem.

Jag har tidigare spelat amerikansk fotboll i ungefär fem år, jag lade hjälmen på hyllan, bokstavligen, för lite drygt ett år sedan efter jag tappat intresset och för att det blev för mycket och sträng träning. Nu är det mestadels musiken som tar plats i min fritid. Jag spelar trummor i två band, Drainage och Kompisbandet. Bägge började som punkband skulle jag vilja påstå, nu är det första snarare ett rockband medan det andra lutar lite mer åt rock'n'roll, progghållet. (Gå in här för att höra på våran dunderhit "Oprovocerad blues"). Det lutar nu mot att jag ska starta en skaorkester snart också, inget slår gammal hederlig skinhead reggae. Annars brukar jag sitta och spåna på olika texter, skriver mest på en gammal skrivmaskin, det är en helt oslagbar känsla.

Mitt Tolkienintresse föddes då jag en dag i skolan inte hade någon bok att läsa och därför började läsa Sagan om konungens återkomst. Efter några sidor bestämde jag mig att börja om hela historien, från början den här gången. Mest för att jag ville veta om Pippin var en fågel eller inte, detta var något eller några år innan filmerna kom upp på tapeten, iallafall hos allmänheten...

_________________
Är du dosan som passar till min stickpropp? Den behöver lite närkontakt.


Senast redigerad av Nardre tis jan 18, 2005 10:18 pm, redigerad totalt 3 gånger.

Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis jan 18, 2005 9:42 pm 
Offline
The Magnificent

Blev medlem: lör jun 12, 2004 2:00 pm
Inlägg: 2563
Ort: Norrköping
Jaha, då kör väl jag på då.

Heter Andreas och bor i Norrköping. Går första året på gymnasiet, med natur som inriktning. Tycker väl att skolan är helt ok, en bra plats att träffa komisar och ha kul, och lära sig saker dessutom. Det bästa i skolan är helt klart idrotten, och sen kommer väl Natur-ämnena. Jag är väl inte så väldigt pratsam när jag inte känner mig helt säker på omgivningen, men har inga problem med att snacka på när jag är med folk jag känner och tycker om.

Spelar fotboll, har gjort det i 10 år, och paddlar kajak på sommaren. Men det är ju helt klart fotboll som är roligast. Utöver det så spelar jag piano, sen 7 år tillbaka.

Började med att läsa Bilbo för en 7 år sedan, och läste väl triologin då någon gång också. Men inte för i somras blev det riktigt intressant med Tolkien och jag läste Silmarillion och halva Ringens värld (fram till "om sagor"). Blev i samma veva medlem här och sen har det bara fortsatt...


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons jan 19, 2005 10:36 am 
Offline
Maia
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån jun 14, 2004 4:19 pm
Inlägg: 1554
Ort: Little Hangleton
Jag heter Robin är 19år snart 20 och bor i Falun, går andra året på gymnasiet på medieprogrammet.
Jag är oftast en skämtsam och pessimistiskt person.
jag har hört av andra att jag har en sjuk humor, men det kanske ni har märkt :D

_________________
/Tom Riddle

"There is no good and evil, there is only power...and those too weak to seek it."
—Voldemort

I never expected that conducting a campaign of organized terrorism would be so morally uplifting.
/Viridian


Senast redigerad av Lord Voldemort lör feb 04, 2006 6:43 pm, redigerad totalt 4 gånger.

Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor jan 20, 2005 7:24 pm 
Offline
Maia

Blev medlem: lör sep 18, 2004 12:12 pm
Inlägg: 936
Ort: Onsala
Jag heter Magnus, Jag är 17 år(född 1987, 29 juni) och bor i Onsala i Halland. Går andra året på gymnasiet, jag har natur som inriktning. Jag läser också franska steg 4 just nu på gymnasiet.

Jag spelar badminton 2-3 gånger i veckan.

Jag gillar att läsa, helst så läser jag fantasy t.ex Terry Pratchett som jag tycker är rolig.

Jag var strax under tio år första gången jag läste Härskarringen efter det att jag läst Bilbo i serieform. Jag har också läst följande böcker av Tolkien men bara en gång: Silmarillion, sagor från midgård, de förlorade sagornas bok ett och två, HoME 3 och HoME 4.

_________________
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön jan 23, 2005 8:11 pm 
Offline
Dúnadan
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 01, 2003 1:25 pm
Inlägg: 119
Ort: Jönköping
Jag heter Jonas, är 19 år och går sista året på gymnasiet (Samhällsvetenskaplig linje). Jag bor någon mil utanför Jönköping.

Är inte speciellt aktiv här på forumet. Var med från början men andra intressen har tagit över. Skolan ser jag som en ypperlig plats för att träffa vänner och därför ser betygen ut som dem gör. :?

När jag inte är i skolan spelar jag fotboll (laget harvar runt i div.5) eller spelar poker (både live och på nätet).

Började intressera mig för Tolkien i 12-13 års åldern då familjen skulle på en längre semester och böcker inhandlades till strandläsningen. Trilogin reades ut och nåt var man ju tvungen att köpa. :wink:
Fick inte ut mycket av böckerna som 12åring men lyckades iaf läsa ut dem. Läste om dem efter nåt år och var fast.

De var allt jag hade att säga...

_________________
"Att försöka är första steget mot misslyckande."
- Homer J. Simpson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön jan 23, 2005 10:00 pm 
Offline
Sinda
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån sep 06, 2004 3:15 pm
Inlägg: 333
Ort: Aldurs Dal
Meriadoc skrev:
Heter Andreas och bor i Norrköping. Går första året på gymnasiet, med natur som inriktning. Tycker väl att skolan är helt ok, en bra plats att träffa komisar och ha kul, och lära sig saker dessutom. Det bästa i skolan är helt klart idrotten, och sen kommer väl Natur-ämnena. Jag är väl inte så väldigt pratsam när jag inte känner mig helt säker på omgivningen, men har inga problem med att snacka på när jag är med folk jag känner och tycker om.


Kunde inte ha sagt det bättre själv..:D..förutom att jag heter Michael :wink:

_________________
Conquer Fear and you will Conquer Death!

/Alexander The Great


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön jan 23, 2005 10:52 pm 
Offline
Maia

Blev medlem: ons nov 19, 2003 2:17 pm
Inlägg: 664
Ort: Stockholm
Kanske är dags för mig att presentera mig lite utförligt..

Jag heter Janna (kunde ni aldrig gissa va?) och bor på södermalm i Stockholm med min pappa, några fiskar och min lillasyster. . Nu går jag andra året på ett gymnasium i där jag läser samhällsvetenskap med innriktning på medicin. Just nu läser jag bland annat en kurs i barn och undomspsykiatri och så kämpar jag med spanskan och matten (ska nu i vår försöka ordna ett godkänt i matte A). Mina favoritämnen är nog historia, litteratur och drama.

På fritiden är jag en oftast en glad och social person som tycker om att sitta på ett fik med mina vänner och dricka te. Annars sitter jag gärna i min ensamhet och läser en bra bok.

Mitt intresse för Tolkien uppkom i fyran när jag hitatde några av hans böcker i skolbiblioteket. Jag är nog en av få (eller?) som har läst Silmarillion före BIlbo.

Tyvärr tror jag att jag har drabbats av någon typ av vintertrötthet, jag är skoltrött (fast det är jag alltid) men värre är att jag lite har tappat lusten för att läsa (inte ens Tolkien känns lika lockande som förut) och mina besök här på TA blir väldigt sporadiska. Detta är något som jag ska åtgärda, det är snart vår och jag saknar Tolkiens böcker.Nu lämnar jag över till nästa skrivare som heter...

_________________
"I do as I choose, and go as I please"
- Bilbo


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis jan 25, 2005 10:20 pm 
Offline
Maia

Blev medlem: lör okt 23, 2004 2:35 pm
Inlägg: 647
Janna skrev:
Jag är nog en av få (eller?) som har läst Silmarillion före BIlbo.

Jag läste faktiskt både Silmarillion och Sagor från Midågrd före jag läste Bilbo.
Janna skrev:
Nu lämnar jag över till nästa skrivare som heter...

Björn. Jag är 15 år och bor i en stad som heter Östhammar. Det ligger några mil utanför Uppsala. Jag går nu i 8:an.
På fritiden är jag inne här eller spelar saxofon. Jag läste härskarringen när jag var 13 år. Jag hade precis sett första filmen då. Sen fortsatte jag med Silmarillion, Sagor från Midgård och Bilbo.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons jan 26, 2005 1:34 pm 
Okej.. Jag känner att jag oxå borde skriva här :mrgreen:

Jag heter Louise, är 13 år(yngst på forumet 8) ) och bor i sthlm.
Jag har inga syskon men däremot en katt som heter Legolas(och Sirius och Ace Ventura, mm. Kär katt har många namn ;D)
Jag gillar att läsa, kolla på film, rida, spela fotboll och vara med mina kompisar..
Jag gillar(som nog en del av er vet) Jim Carrey som är en väldigt bra skådis..! :D

Jag läste Sagan om ringen efter att jag hade sett första filmen och efter det, de andra delarna.. Ja, just det, min mamma läste Bilbo för mej när jag var liten och den läste jag om innan jag läste SoR.. Mamma försökte även läsa Sagan om Ringen för mej men det var lite för många namn så hon somnade alltid då.. :lol: ..
Jag har även läst Silmarillion men inte Sagor från midgård(än)..


Upp
  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre feb 03, 2006 5:41 pm 
Offline
Sinda
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån jan 23, 2006 5:57 pm
Inlägg: 256
Ort: Karlstad
Ja det verkar bra med en lite utförligare presentation.

Jag heter Samuel H Gynnå är 14(snart 15)år och går i 8b på Mariebergskolan.
Jag bor i Karlstad i Värmland och är ganska nöjd med min stad.
Jag har tre syskon som jag tycker mycket om och en hund som heter Millan.
Förutom tolkien är jag intresserad av friidrott, läsa i största allmänhet och att lyssna på musik.

Mitt tolkienintresse började sommaren till sjuan då jag läste alla böckerna i härskarringenserien. Sedan har jag även läst nyöversättningen och nyligen läste jag Silmarillion och Bilbo(på engelska). Jag tycker att det bästa verket av tolkien är Silmarillion.

Jag tycker det är trevligt att kunna diskutera med folk som är lika intresserade av tolkien som jag eller i många fall mer intresserade.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre feb 03, 2006 10:31 pm 
Offline
Maia
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön jan 18, 2004 4:46 pm
Inlägg: 2474
Ort: Upplands Väsby
Jag heter Lisa Delin. Jag är femton år och går sista året i musikklass på en högstadieskola i Upplands Väsby (här har ni namn och adress, så jag hoppas att ni inte vill mig något ont...).
Jag rider en gång i veckan för nöjes skull, men har inga andra speciella fritidsaktiviteter. På min fritid är jag oftast bara hemma och sitter vid datorn. Jag är road av att samla på mig massvis med texter och bilder från från olika ställen på internet. Jag ägnar mig också lite åt videoredigering. De veckor jag går i skolan går en hel del tid åt till studier, eftersom jag är ganska ambitiös på den punkten. När jag har lov brukar jag dra igång något lite större fritidsprojekt, oftast inom videoredigering.
Mitt Tolkienintresse inleddes med att jag såg New Line Cinema's FotR då den kom ut på DVD/VHS. Innan dess hade jag knappt någon aning om vem Tolkien var, men nu växte intresset för hans verk väldigt snabbt. Jag tycker mycket om hans alver och studerar sindarin.
New Line Cinemas LotR faschinerar mig på grund av det brödraskap som formades "bakom kulisserna". Att gå på scienc fiction-mässan och stirra på John Rhys-Davies (Gimli) i tre timmar eller mer; det är väl ungefär min idé om en ovanligt trevlig dag.
Tolkien och New Line's LotR har också inspirerat mig till att sy lite egna kläder. Jag har för tillfället en ganska maffig sammetklänning och ska när jag får tid komplettera den med underklänning och en mantel.
Högst upp på listan över favoritböcker står förutom Tolkien också Philip Pullmans trilogi "Den Mörka Materian". På filmlistan står LotR och Star Wars med stora bokstäver.
En kort sammanfattning av mina intressen skulle kunna vara: Hästar, min dator, Star Wars, New Line's LotR och naturligtvis Tolkien.

Detta är allt jag kommer på för tillfället. Jag är för trött just nu för att nämna något om min komplexa syn på livet, men det kanske kommer när jag har tid och lust.


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör feb 04, 2006 11:47 am 
Offline
The Shipwright of the Teleri
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre okt 22, 2004 4:02 pm
Inlägg: 1874
Ort: Grå Hamnarna
Fanns det en sån här tråd här också :wink:

Jag heter Jonas och bor på en mjölkgård i det (som Aderyn sa) vackra Blekinge. Går första året Naturvetenskapliga programmet och ska välja Naturvetenskaplig som inriktning nästa år. Jag är allmänt naturintresserad och på fritiden fiskar jag gärna.
Sport är ett annat intresse, men för tillfället utövar jag ingen själv. Har spelat fotboll, innebandy och tennis.
Jag har en bred musiksmak, från Enya och Dido till Foo Fighters och Eminem, men är väldigt kräsen. Green Day är väl favoritbandet följt av U2...
Jag har en bred filmsmak också, men där är jag inte lika kräsen. Gladiator och The Usual Suspects är några av mina favoriter.

Läser mycket, gärna Sf och fantasy. Tolkien, Kerr och Jules Verne är några favoriter. även jag läste Silmarillion före Bilbo...

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he did not exist. And like that... he is gone.


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön feb 05, 2006 8:29 pm 
Offline
Master of Doom

Blev medlem: tor dec 11, 2003 4:03 pm
Inlägg: 5430
Ort: Stockholm
Jag heter Adam Westlund, fyller alldeles snart 18 och bor i Stockholmsförorten Sundbyberg. Mina föräldrar är skilda. Jag bor med min mamma och syster, men ibland hos min pappa vid St Eriksplan inne i city.

Jag brukar presentera mig som allmänt nördig. T ex läste jag Sagan om Ringen innan jag lärde mig cykla (vid 8 års ålder). Tolkienböckerna är genomplöjda ett antal gånger tillsammans med mycket annan fantasy. Jag läser massor, mitt rekord är 74 böcker på ett år. Nu när jag är klar med Matte A, B och C så är inte min annars ganska hårda skola så fruktansvärd längre. Nu kan jag slöa rätt mycket.

Vad kan jag säga mer? Jag har bra betyg men hatar naturämnena. Utanför skolan spelar jag bordtennis (vilket jag tyvärr inte har någon särskild fallenhet för). Jag är rätt säker på att jag vill bli historiker när jag är klar med utbildningen, historia är nämligen mitt absoluta favoritämne.

Förutom att vara Tolkien- och historienörd är jag också sportnörd. Alla möjliga sjuka fakta om linjedomare och skyttekungar på 50-talet fastnar i huvudet.

Jag lyssnar på Metal, framförallt Power Metal men nu på sista tiden har Folk Metal fått mycket uppmärksamhet från min sida. Jag gillar att prata om musik (ofta mer än vad folk vill höra), men jag pratar alltid lite för mycket. :)

Jag är medlem i Ung Vänster sedan snart 1,5 år. Jag är ganska aktiv och väldigt intresserad av politik. Jag kallar mig de båda tabuorden nuförtiden: kommunist och feminist.

Jag drömmer om att skriva något riktigt bra inom fantasygenren och kanske kan jag färdigställa någon sorts roman, men riktigt bra blir det nog aldrig. Däremotkan jag bli alldeles lyrisk av riktigt bra berättelser och få gåshud och allt möjligt. :lol:

Nu vet jag inte vad det finns att berätta mer. Om ni läser det här vet jag att ni fortfarande är vid medvetande fast ni läst alltihopa. Det tar jag som ett gott tecken... :wink:


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis feb 07, 2006 7:24 pm 
Offline
Maia

Blev medlem: ons jul 06, 2005 7:17 pm
Inlägg: 983


Senast redigerad av [Inaktiv användare] tis okt 24, 2006 9:36 pm, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 16 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010