Tolkiens Arda – Sveriges stora Tolkienforum

Välkommen till Sveriges stora Tolkienforum! Klicka här för att gå till förstasidan.
Aktuellt datum och tid: ons jul 08, 2020 7:28 am

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Ny tråd Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Sauron...
InläggPostat: sön nov 01, 2009 4:47 pm 
Offline
Dvärg

Blev medlem: tor nov 23, 2006 9:54 am
Inlägg: 91
Ort: Kings Crown
Vem ska spela Sauron om de väljer att ta med en delen i filmerna alltså?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis nov 03, 2009 3:36 pm 
Offline
Hobbit

Blev medlem: tor okt 21, 2004 2:19 pm
Inlägg: 68
Ort: Växjö
GdT har klargjort att Vita Rådets förehavanden i Dol Guldor och fördrivandet av Sauron därifrån kommer att vara med i filmerna. Frågan är väl om han som PJ väljer att gestalta Sauron som ett stort öga, eller om han kommer att ge honom en fysisk gestalt (vilket väl de flesta är överens om att han faktiskt hade under den här perioden av den tredje åldern...?). Själv tror och hoppas jag att GdT kommer att ge Sauron fysisk gestalt. Vad baserar jag då denna förhoppning på? Inget alls egentligen, förutom det faktum att han verkar ha en förkärlek för det skrämmande och morbida (spana in alla hemskheter i Pans Labyrint och Hellboy I & II exempelvis), och att han helt enkelt inte kommer att kunna låta bli att gestalta mörkrets herre på ett mer skrämmande vis än ett öga.

Om jag nu skulle få som jag vill, så skulle ett kontinuitetsproblem uppstå, eftersom PJ som bekant valt att gestalta Sauron som ett öga i tredje åldern, men det skulle kanske gå att komma runt genom att av någon anledning låta honom förlora förmågan att anta fysisk gestalt efter anfallet på Dol Guldor.

Vem som ska spela Sauron är ju oerhört svårt att svara på, eftersom ingen casting än så länge har skett (förutom att Ian McKellan, Hugo Weaving och Andy Serkis ska dyka upp som Gandalf, Elrond respektive Gollum). Doug Jones är en skådis som brukar samarbeta med GdT (han har bl a spelat Abe Sapien i Hellboy-filmerna och faunen i Pans Labyrint, men även gjort mindre roller i dessa filmer och gestaltat otäcka figurer som Dödsängeln i Hellboy och The Blind Man i Pans Labyrint). Doug ska ha uttryckt intresse för att få spela Thranduil i The Hobbit, men GdT har sagt att han har andra planer för Doug. Kan man kanske tänka sig att Doug får ikläda sig rollen som Mörkrets Herre...?

Bild
Doug Jones

Bild
Doug som faunen i Pans Labyrint

Bild
The Blind Man i Pans Labyrint

Bild
Dödsängeln i Hellboy II (påminner lite om Mouth of Sauron...)

_________________
Farbror Melkor, vet du vad?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis nov 03, 2009 5:51 pm 
Offline
Master of Doom

Blev medlem: tor dec 11, 2003 4:03 pm
Inlägg: 5430
Ort: Stockholm
Det låter inte som en tokig idé faktiskt. Hans insats, under all make-up och all datoranimering, i Pans Labyrint är ju riktigt bra. Annars tycker jag att Mads Mikkelsen är ett bra förslag. ;)


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis nov 17, 2009 9:51 pm 
Offline
Hobbit

Blev medlem: tor okt 21, 2004 2:19 pm
Inlägg: 68
Ort: Växjö
Peter Jackson har sagt följande i en intervju hämtad ur majnumret av tidningen Empire:

Citera:
We are developing a lot more character and personality on the villain side of the story, too. We are having to deal with Sauron a little more specifically in this; how he manifested himself and what form he's in, and how that is ultimately going to lead into what he becomes in the trilogy -- and what he has been in the ancient past. That is something we are absolutely dealing with, much more than in the book. You have to. People will be expecting it. It's before The Lord of the Rings, so we are going to learn a bit more about X, Y, and Z. We're trying to make sure that we're delivering what they expect, but in a way that's kind of surprising.


Vi kan alltså förvänta oss att få lära känna Sauron lite mer på djupet i The Hobbit, och få lite bakgrundshistoria till karaktären. Detta innebär antagligen att vi får se flera av hans skepnader, och av Jacksons svar att döma så har han inte samma form i The Hobbit som i trilogin.

_________________
Farbror Melkor, vet du vad?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis nov 17, 2009 10:31 pm 
Offline
Maia
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons feb 20, 2008 8:48 pm
Inlägg: 2426
Det var så himla synd att PJ valde att gestalta Sauron som han gjorde i LOTR. Han har verkligen skjutit sig i foten. Det hade varit rätt coolt att zooma in mot Barad-dûr riktigt snabbt och se Saurons gestalt och kanske få se nåt av interiören av Svarta tornet... men nä istället valde de ett monstruöst och bissart öga som Tolkien säkert skulle ha avskytt om han levat idag. Det är extra fult eftersom hela Mordor är komprimerat i filmen: Barad-dur syns från svarta porten, och avstånden är extremt mycket kortare, vilket gör ögat alldeles för stort visuellt sett.


Hur ska PJ porträttera Sauron på ett trovärdigt sett i The hobbit? Logiskt sett kan han inte ha fysisk form, men han kan ju inte vara ett jättelikt öga heller som jag ser det.... Vet inte riktigt hur de ska bära sig åt....Det hade ju varit så mycket lättare om han hade haft fysisk form som i boken.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons nov 18, 2009 3:53 pm 
Offline
Hobbit

Blev medlem: tor okt 21, 2004 2:19 pm
Inlägg: 68
Ort: Växjö
Av allt att döma så kommer Sauron inte att gestaltas som ett gigantiskt öga i The Hobbit, så rent logiskt - med tanke på att PJ angav att han inte kunde anta fysisk form utan ringen - så kommer han väl att gestaltas som någon form av vålnad. Dock skulle han väl som vålnad ändå kunna vara iklädd rustning eller någon annan form av klädnad, som ger honom något som påminner om en fysisk form, som nazgulerna. Om så är fallet så får man väl anta att GdT ger honom ett utseende som skiljer honom så pass mycket från nazgulerna att han inte blandas samman med dessa.

Det jag ser mest fram emot är faktiskt att få se hur de väljer att gestalta Saurons bakgrund, och om vi kommer att få se de olika skepnader han iklädit sig, bla Annatar.

_________________
Farbror Melkor, vet du vad?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010