I DETTA NUMMER
INNEHÅLL | ANGÅENDE TOLKIEN | NYHETER
TRILOGIN OM TOLKIEN: TOLKIEN OCH RASISMEN | BEHÅLL MYSTIKEN!
DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA | OMRÖSTNINGEN

DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA

Av: Cassandra Claire
Översättning: Jimmy Mårdell
Bild: Taurrohir

Denna gång hälsar er Gandalf välkomna till De hemliga dagböckerna, och berättar om sina bravader från den första filmen ...
GANDALFS HEMLIGA DAGBOK FRÅN SAGAN OM RINGEN

21 september 3001:

I Fylke. Här är det verkligen vackert, en riktig idyll med oskuldsfulla hober. Är det bara jag, eller gick Frodo runt på den där ängen och onanerade just innan jag kom?

22 september:

Bilbos födelsedagsfest bättrades på av en påtaglig mängd hobknark. Alla är schå fina. Bilbo är ockschå fin. Ljusen är schå vackra. Frodo är inte schå dålig han heller. Hober är schå kelgoa!

Oops, snubblade.

19 oktober:

Har en fet jävla baksmälla. Red iväg till Minas Tirith för att hämta lite Ipren.

10 juli 3018:

Stack till Saruman för att få råd om Ringen, men han hade gått och blivit ond. Ingen berättar något för mig. Tydligen så fanns det ett PM, men det verkar som Radagast den Brune stulit papper från min inkorg igen.

25 juli:

Sitter fast på toppen av ett torn. Har en fantastisk utsikt, men oavbrutet regn och hagel är inte bra för min spetsiga hatt. Roar mig istället med att spotta tuggummi ner på orcherna.

28 juli:

Besöktes igen av Saruman som försökte tafsa. Trodde han ja!

30 juli:

Är ensam. Saruman kanske inte är så oattraktiv ändå. Om det bara inte vore för de enormt vida näsborrarna och de stora klolika naglarna ... Okej då, jag borde kanske ha klurat ut att han var ond tidigare.

18 oktober:

Lyckades fly och befinner mig nu i Vattnadal. Sam verkar ha spårat ur lite. Badar Frodo stup i kvarten. Alverna har helt slut på jordgubbstvål och Elrond börjar bli irriterad.

25 oktober:

Elrond har bestämt sig för att skicka iväg Frodo. Han är trött på att aldrig få använda första våningens badrum. Efter en massa tjafs om Ringen gick jag med på att hänga på brödraskapet, utifall Sam skulle få för sig att ge mig ett bad -- skulle behöva ett!

13 november:

Aragorn är definitivt intresserad av Frodo. Sam kommer döda honom om han försöker något. Frågade Sam om han ville bada mig, men allt han sade var "ha ha, mäster Gandalf, du kan inte mena allvar". Värdelöst.

12 januari 3019:

Mkt. kallt på toppen av Caradhras. Aragorn vann striden om vem som skulle få bära Frodo uppför berget. Boromir tjurade. Om Legolas fortsätter fjolla runt ovanpå snön så där ska jag ge honom en omgång med min käpp.

13 januari:

Vill inte gå genom Morias gruvor. Misstänker att balrogen fortfarande är arg på mig efter den misslyckade daten i andra åldern.

15 januari:

I Morias gruvor. Jupp, balrogen var fortfarande arg.

25 januari:

Föll ner i avgrunden. Balrogen dummade sig och tvingade mig att göra avskyvärda saker innan han lät mig lämna grottorna. Har bestämt mig för att inte berätta något för resten av brödraskapet. Kommer hitta på en berättelse om att jag utkämpade en häftig strid. Sticker till Elrond för att få behandling för en del mycket obehagliga tredje gradens brännskador på pinsamma ställen. Jag hoppas att Elrond inte kommer att skratta åt mig. Om han gör det kommer jag att berätta för alla om hans snuskiga helg med Sauron. Ha!
Läs tidigare dagböcker i Tolkiens Arda:
Aragorn & Boromir
Pippin & Merry

Legolas
Arwen
Aragorn II
Théoden
Frodo
Gollum

Publicerat med tillstånd av
Cassandra Claire och Alison M Wilgus. The Very Secret Diaries ger ut dagböckerna på originalspråk.


Upp

Tillbaka till Innehåll


© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Ardangóle | Alster | Arkivet | Faq | Om | Främjare