I DETTA NUMMER
INNEHÅLL | ANGÅENDE TOLKIEN | NYHETER | ATT BEKÄMPA TOLKIENDYRKARNA
TEST: HUR ALVISK ÄR DU?
| ARDA-RUTAN SPECIAL: SCENER VI SLAPP SE
OMRÖSTNINGEN

Att bekämpa Tolkiendyrkarna

Av: Kåke Ormhals
Bilder: Taurrohir

fter att ha skrivit min första artikel -- 25 orsaker att hata Härskarringen -- och i denna avslöjat sanningen om den så kallade "författaren" JRR Tolkien och hans sataniska verk Härskarringen, så har jag självklart fått tolkienisternas uppmärksamhet riktad mot mig. De är utan tvekan upprörda över att jag avslöjat det tvivelaktiga i böckernas innehåll för världen, och ämnar med största sannolikhet att omintetgöra mig. Jag har därför varit på ständig vakt för att inte överrumplas av en galen Tolkiendyrkare som i dennes mörka härskares namn (JRR Tolkien) ämnar stöta en dolk i mitt ärliga hjärta. Dock så har tolkienisterna en tendens att förklä sig så att de till det yttre är snarlika vanliga människor. Denna förklädnad är förmodligen ämnad att hjälpa dem i sitt korståg, vilket går ut på att sprida osanna rykten till allmänheten om att Tolkien var en bra författare, och att hans böcker är läsvärda. Dock ställer denna förklädnad till med mycket besvär för mig, och antagligen många därtill, som förmodligen jagas av dem. Jag skriver därför denna artikel som ingående avslöjar hur man ser bakom tolkienisternas lömska förklädnader och avslöjar dem som sataniska anhängare till den onda skriften Härskarringen.

Blodsprängda ögon
Då tolkienisterna förmodligen sitter uppe och lusläser sin bibel Härskarringen och andra farliga skrifter av Tolkien, är det inte orimligt att anta att de flesta på grund av mycket läsning och lite sömn har blodsprängda ögon om dagarna. Vissa tolkienister döljer antagligen detta med solglasögon, långa luggar och andra ögonskylande accessoarer.

Efterapning
Huvudpersonerna i Härskarringen är förmodligen tolkienisternas största förebilder ("idoler", som det heter på ungdomligt språk). Därför är det inte en alltför långsökt gissning att många försöker efterapa sina förebilder på många olika sätt i vardagen. Ni som känner er ha anledning till att vara förföljda (och vilken annan människa som helst med självbevarelsedrift) av tolkienister bör därför vara extra vaksamma mot till exempel:
Piprökande personer (Gandalf).
Personer som går barfota (hober).
Trädgårdsmästare (Vattnadal).
Skateboardåkare (Legolas vid Helms klyfta).

Färgglada murar
När brödraskapet i Härskarringen inträder i Morias grottor vandrar de genom en stendörr med oläsliga krumelurer skrivna på sig. Det finns en grupp människor som i vårt moderna samhälle ägnar sig åt att besudla dörrar och väggar med skrifter och målningar som för normala människor är totalt oläsliga. Dessa människor kallas graffittimålare. Likheten mellan graffittimålarnas klotter och klottret på Morias port är slående, och således är det nästan kusligt uppenbart att graffittimålarna egentligen är tolkienister.

Luciatåg
I Härskarringen beskrivs Gandalf som en man bärandes en spetsig hatt, en lång rock och en magisk trollstav. Denna beskrivning är skrämmande lik stjärngossarna som deltar i de årliga luciatågen. Där förekommer även Galadriel, en kvinna med långt blont hår och vit klänning, som luciatågets ledare. Man kan därmed konstatera att luciatågen egentligen består av tolkienister, så ivriga att hedra personerna i Härskarringen att de griper varje tillfälle, även under en gammal religiös traditions täckmantel. Det är riktigt skrämmande när man tänker på saken ...

Ordmärkare
Den svenske översättningen av Härskarringen är nog den enda positiva exponenten över huvud taget beträffande Tolkiens verk, då översättaren uppenbarligen har velat få folk att glömma handlingen och förvirra sig i boken -- genom att lägga till otaliga meningsuppbyggnader och syftningsfel -- och således inte sluka skriftens sataniska budskap. Dock har tolkienisterna uppenbarligen genomskådat översättarens list och ägnar stor tid åt att märka alla fel som översättaren gjort. I samhällets vardag vimlar det av folk som märker ens ord och meningsuppbyggnad när man söker föra en konversation. Dessa människor kallas ordmärkare: i och med att även tolkienister märker ord är det rimligt att anta att de allra flesta av dessa ordmärkare egentligen är tolkienister.

Nu när ni läst denna avslöjande artikel om hur tolkienisterna så slugt och listigt lyckats dölja sig bland oss så hoppas jag att ni kan känna er lite tryggare i tillvaron, då ni nu har möjlighet att undvika dessa galningar närhelst ni ser dem, eller -- ännu hellre -- fatta mod och gå till motangrepp. Jag vet i alla fall att undertecknad kommer att slåss till sista blodsdroppen, så fort jag ser en piprökare eller ett luciatåg närma sig.

Tack till Den stegrande kamelen för pseudonymen.

---------------

Av samma skribent:
25 orsaker att hata Härskarringen

---------------

Kommentera (64)

Upp

© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Alster | Faq | Prenumerera | Fråga | Länkar | Om TA