I DETTA NUMMER
INNEHÅLL | ANGÅENDE TOLKIEN | NYHETER | GIMLIS HEMLIGA DAGBOK
ELRONDS HEMLIGA DAGBOK
| SARUMANS HEMLIGA DAGBOK
SAM GAMGIS HEMLIGA DAGBOK
| OMRÖSTNINGEN

DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA

Gimlis dagbok

från Sagan om ringen

Av: Cassandra Claire
Översättning: Marcus Rönnegard
Bild:
Taurrohir


Nu är det äntligen dags att få reda på vad Gimlis sysslade med i filmen, när kameran var på annat håll ...
22 oktober 3018:

Grr. Argh.

23 oktober:

Att fjanta omkring i Vattnadal med dryga alver är inte alls bra för min matsmältning. Har hört med Elrond om jag inte kan få flytta till andra våningen, för nu kan jag inte ta mig till badrummet utan att utsättas för åsynen av hober som badar med doftljus. Det är så löjligt. Blev nedstänkt med jordgubbstvålskum igår. Nu är skägget mjukt och behandlat, vilket ju i och för sig är ett plus.

6
november:

Elrond vägrar flytta mitt rum. Stötte på hoberna igen i morse. Vad gjorde de egentligen med den där moroten? Inavlat pack av tröghuvuden, inte undra på att de inte ens kan odla ordentliga skägg.

3 december:

Misstänker att Aragorn Arathorns son är något av en pervers hobofil. Han ignorerar helt sin läckra alvfästmö och åmar sig istället för de små håriga pysslingarna med läderknäbyxor. Lyckligtvis finns jag, Gimli Glóins son, här för att ta hand om hennes ensamhet.

3 december, senare:

Alvkvinnor är precis den rätta längden för att hålla mina öron varma. Heja mig!

25 december:

Har gått med på att delta i episkt uppdrag. Arwen börjar bli ohyggligt närgången. Gimli Glóins son låter sig inte gängas. Spenderar hellre tiden med tafsande hober och fjolliga alver än att hänga i Vattnadal och snacka om ”vårt förhållande”.

11 januari 3019:

Väldigt kallt på Caradhras. Ett stort handgemäng bröt ut angående vem som skulle få bära hoberna upp för berget. Deltog inte då jag var upptagen med att visa Legolas hur han kan fläta håret på ett snyggt sätt. Slagsmålet slutade med att Aragorn lyfte upp ringbäraren och stoppade ner honom innanför byxorna. Bra gjort, Isildurs arvinge! Kväv ringbäraren bara.

Allvarligt talat!

14 januari:

I Morias gruvor. Har nog gjort något av en missräkning, då det verkar som kusin Balin har varit död i åtminstone sextio år. Antar att jag borde ha fattat, då det var ett tag sedan jag fick något julkort från släktingarna i Moria. Nåja, man kan ju inte förväntas hålla reda på allting här i världen.

15 januari:

Gandalf föll ner i avgrunden. Hoberna använde det som ursäkt för ett tårdrypande kramkalas på klipporna. Genomled många omfamningar från Boromir, fast han hela tiden stötte Gondors horn i mitt solar plexus. Hoppas i alla fall att det var Gondors horn. Står inte ut med tanken annars.

20 januari:

Legolas berättade att Aragorn snöat in på Frodo. Sam kommer att döda honom om han försöker något. Föreslog att vi kanske inte borde ha en ledare som är så liderlig för Legolas. Legolas frågade om jag vill ta ett bad med honom.

Börjar misstänka att all den där alviska poesin om ärofulla manliga krigarförband bara är en stor fasad för att dölja tvivelaktiga smisklekar.

9 februari:

I Lothlórien. Galadriel är en riktig babe. Medan hoberna hade kelkalas och Boromir var upptagen med att jaga efter Aragorn, passade jag på att visa henne en del dvärgtrick. Inget märkvärdigt, bara lite ”gömma hjälmen” och ”utforska gruvan”.

Mycket tillfredsställande för alla, utom möjligtvis Celeborn. Vid närmare eftertanke så kanske det var Celeborn. Märker inte så stor skillnad mellan alver.

16 februari:

Lämnade Lothlórien. Har paddlat i en båt i flera dagar. Börjar känna mig ensam. Hoberna ser inte så dumma ut. Ganska söta faktiskt, trots sina skogsmullefrisyrer. Kan inte gå nära Frodo utan att bli biten i knäskålarna av Sam, och Pippin dejtar Boromir, så jag får se om inte Merry kan tänka sig att ta en mysig månskenspromenad ikväll.

Hurra för manliga krigarförband!
Läs alla dagböcker i Tolkiens Arda:
Aragorn I & Boromir
Aragorn II
Legolas I
Legolas II
Frodo
Sam Gamgi
Gandalf
Pippin & Merry

Saruman
Gimli

Nazgûl nummer fem
Gollum
Arwen
Elrond
Sauron
Théoden

Publicerat med tillstånd av Cassandra Claire och Alison M Wilgus. The Very Secret Diaries ger ut dagböckerna på originalspråk.


---------------

Kommentera (4)

Upp


© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Alster | Faq | Prenumerera | Fråga | Länkar | Om TA