I DETTA NUMMER
INNEHÅLL | ANGÅENDE TOLKIEN | NYHETER | GIMLIS HEMLIGA DAGBOK
ELRONDS HEMLIGA DAGBOK
| SARUMANS HEMLIGA DAGBOK
SAM GAMGIS HEMLIGA DAGBOK
| OMRÖSTNINGEN

DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA

Sarumans dagbok

från Sagan om ringen

Av: Cassandra Claire
Översättning: Marcus Rönnegard
Bild:
Taurrohir


Det har nu blivit dags för självaste Saruman. Hur ska det gå, kommer Sam döda honom om han försöker något?
18 september 2990:

Är uttråkad. Ingen kabel-tv i Isengård. Finns inget att göra förutom att
skriva fräcka anonyma brev till Radagast den Brune och Manfred den Något Beige.

Borde kanske ta en titt i palantíren.

20 september:

Har träffat en väldigt trevlig kille via palantíren. Han verkar verkligen gilla mig för den jag är, och inte bara för att jag är den mäktigaste trollkarlen i Midgård. Undrar hur han ser ut.

2 juni 2991:

Börjar bli besviken på palantír-killen. Vägrar skicka foton till mig, utom ett på en väldigt stor ögonglob. Han säger att han är blyg, men jag misstänker nog att han är fet; eller kanske hårig. Har hört ett par väldigt avskräckande berättelser om palantír-förhållanden. Borde nog ta det lugnt ett tag.

3 januari 2992:

Ja, vad säger man? Palantír-killen visade sig vara Mordors Mörke herre. Just min tur. Kunde dock varit värre, antar jag. Sauron är inte fet eller hårig, utan endast en oförkroppsligad ond kraft. Är tvungen att dra nu, jag måste samla ihop till en massiv demonarmé för att plåga världen. Dessutom har jag ett manikyrmöte. Det är inte lätt att hålla naglarna spetsiga.

10 juli 3018:

Typiskt. Gandalf kom just invalsandes, trots att han vet att jag avskyr hans oanmälda besök. Ville babbla en massa om ringen han gav sin nye pojkvän. En jäkla pervers hobofil är vad Gandalf är. En skam för vår orden! Vill bara glänsa med att han minsann har en hob, när att jag bara dejtar en ögonglob. Nå, Saruman den Vite accepterar inte sådan behandling. Visade honom mina Wizard Wrestling Federation-tricks. Gav fett med stryk. Heja mig!

21 juli:

Är trött på att klättra upp och ner för åtta miljoner trappsteg bara för att håna Gandalf. Borde ha fängslat honom i en lättillgänglig håla där jag kunnat håna honom mer effektivt, och inte behövt vänta till efter frukost.

25 juli:

Ok, vem har spottat ner tuggummi på orcherna? Allvarligt!

18 september:

Var mitt inne i en riktigt bra omgång hånande av Gandalf när den rackarn flydde. Ja, ja, det kommer åtminstone att bespara mig det dagliga trappklättrandet.

25 december:

Har kollat i palantíren. Gandalf knallade iväg på en längre campingtripp med fyra hober, en väldigt entusiastisk alv, och en ganska smakfull människa. Äh skit, det är Aragorn Arathorns son. Slängde ut honom från Isengård en gång för att han gnällde om hur han ännu inte blivit kung. Sedan var där en skum typ samt någon sorts hårig liten vattenödla. Eller, kanske är det en dvärg?

Vilket gäng fånar.

2 januari, 3019:

Har korsat orcher med onda människor i grottorna under Isengård. Väldigt uttråkande -- orcher och onda människor är väldigt motvilliga att para sig, även med middag och blommor till. Nästa gång ska jag testa något enklare, som att para vättar och cheerleaders för att skapa en kavat armé som kan färdas på dagen och inte klagar över rosa uniformer.

4 januari:

Visste inte att det skulle bli så jäkla snuskigt att skapa en demonarmé år Sauron. Förbannat vare mitt namnval av Saruman den Vite. Skulle ha kallat mig Saruman den Smutsbrune eller Saruman den Blekgröne. På vitt syns ju allt slem.

13 januari:

Om jag håller koll i palantíren får jag kanske se Gandalf köra det där spetsiga hatt-tricket ...

14 januari:

Gandalf gjorde spetsiga hatt-tricket! Ringbäraren blev väldigt imponerad. Aragorn föredrar tydligen ringbäraren utan byxor. Sam kommer att döda honom om han försöker något.

17 januari:

Den håriga vattenödlan är definitivt en dvärg. Kom på honom lekandes ”gömma hjälmen” med en av hoberna. Den andre människan verkar vara Boromir av Gondor. Är jag den ende som velat rida till Minas Tirith och upplysa rikshovmästaren om att ”Gondor” låter precis som ”gonad” och att de borde hitta att mindre fånigt namn? Kanske är det bara jag.

20 januari:

Uruk-haierna är snart klara för avfärd! Kollade lite på brödraskapet idag. Boromir övertalade den minste av hoberna att ”blåsa i Gondors horn”. Har inte skrattat så mycket sedan jag parade ihop balrogen med Gandalf i andra åldern och Gandalf lämnade balrogen med restaurangnotan. Palantíren är bäst! Bättre än kabel.
Läs alla dagböcker i Tolkiens Arda:
Aragorn I & Boromir
Aragorn II
Legolas I
Legolas II
Frodo
Sam Gamgi
Gandalf
Pippin & Merry

Saruman
Gimli

Nazgûl nummer fem
Gollum
Arwen
Elrond
Sauron
Théoden

Publicerat med tillstånd av Cassandra Claire och Alison M Wilgus. The Very Secret Diaries ger ut dagböckerna på originalspråk.


---------------

Kommentera (3)

Upp


© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Alster | Faq | Prenumerera | Fråga | Länkar | Om TA