I DETTA NUMMER
INNEHÅLL | ANGÅENDE TOLKIEN | NYHETER | GIMLIS HEMLIGA DAGBOK
ELRONDS HEMLIGA DAGBOK
| SARUMANS HEMLIGA DAGBOK
SAM GAMGIS HEMLIGA DAGBOK
| OMRÖSTNINGEN

DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA

Sam Gamgis dagbok

från Sagan om ringen

Av: Cassandra Claire
Översättning: Marcus Rönnegard
Bild:
Taurrohir


Det har sorgligt nog blivit dags för den sista hemliga dagboken. Till detta tillfälle har vi sparat Sam, och svaret ska uppdagas -- är han en pervers frodofil?
6 oktober 3018, tredje åldern:

Herr Frodo huggen av Morgul-dolk. "Åh, nej!" skrek Pippin. Talade om för honom att allt kommer att ordna sig, då herr Frodo är allt för snygg att dö.

Sa jag det högt?

20 oktober:

Har följt herr Frodo till Vattnadal, där alver ska hela honom. Gandalf sade åt mig att hjälpa
stackars avsvimmade herr Frodo att komma ur sina smutsiga kläder. Så jag tog av honom kläderna och gav honom ett bad. Sedan ett till. Efter det badade jag honom igen. Gandalf kom och sade åt mig att "sex bad är nog, Sam Gamgi".

Den löjliga gamla fjanten har förmodligen inte badat sedan andra åldern.

21 oktober:


Undrar om det är dags för herr Frodo att bada igen snart?

23 oktober:


Det alviska bubbelbadet är väldans färgglatt och mysigt.

Gandalf är dum.

Tjurar.

24 oktober:


Herr Frodo vaknade! Han verkar må bra, men är också bekymrad över att hans fingrar är alldeles skrynkliga.

Bestämde mig för att inte berätta om badandet.

25 oktober:


Plankade in på Elronds rådslag. Herr Frodo erbjöd sig att ta Ringen till Mordor. Herr Frodo är så modig, stilig, lång och underbar!

Okej, kanske inte lång.

25 december:


På väg mot Mordor. Brödraskapets andra medlemmar är väldigt töntiga, om du frågar mig. Speciellt Boromir. ”Lära Merry och Pippin att fäktas” – löjligt. Solklart en pervers hobofil som gillar att tumla runt med små män i shorts.

30 december:


Aragorn visar sig vara precis lika mycket pervo som Boromir. Uppenbart betagen i herr Frodo. Dödar honom om han försöker något.

15 januari:


Väldigt mörkt i Morias gruvor. Drämde till Aragorn med flatsidan på svärdet varje gång han försökte tafsa på herr Frodo.

Gandalf störtade ner i bottenlös avgrund. Herr Frodo sa senare någonting om en spetsig trollkarlshatt, men jag förstod inte då jag är en oskyldig ung hob från Fylke som inte är belevad i fint tal.

9 februari 3019, tredje åldern:


Lothlórien är väldigt fint. Men den blonda alvdamen stöter definitivt på stackars herr Frodo från alla håll. Pippin håller med mig. Sa till Pippin att längdskillnaden skulle omöjliggöra ett förhållande. Pippin svarade att herr Frodo ju kan använda styltor.

Hatar Pippin.

16 februari:

Lämnar Lothlórien. Hej då tafsande alvdam.

Inte helt säker var vi är på väg, men helt klart någonstans med vatten, då vi har fått båtar. Bryr mig egentligen inte så länge jag får dela båt med herr Frodo.

25 februari:


Boromir gav till slut upp inför herr Frodo attraktion. Fick nobben så klart (hurra!), men inte förrän han gjort bort sig duktigt. Påstår att han försökte ta Ringen för att härska över världen och förgöra ondskan. Men vi vet alla att det var en dålig lögn, eller hur?

26 februari:


Boromir dödad av orcher. Visste väl att orcher kunde vara bra till något.

Herr Frodo begav sig av mot Mordor. Tar mig med sig, hurra! Herr Frodo behöver muntras upp. På något konstigt sätt verkar han ledsen över att behöva ta farväl av Gimli. Deppad och säger att han nu förmodligen kommer att dö som oskuld i de ofruktsamma ödemarkerna i Mörkrets herres rike.

Vi får väl se.
Läs alla dagböcker i Tolkiens Arda:
Aragorn I & Boromir
Aragorn II
Legolas I
Legolas II
Frodo
Sam Gamgi
Gandalf
Pippin & Merry

Saruman
Gimli

Nazgûl nummer fem
Gollum
Arwen
Elrond
Sauron
Théoden

Publicerat med tillstånd av Cassandra Claire och Alison M Wilgus. The Very Secret Diaries ger ut dagböckerna på originalspråk.


---------------

Kommentera (6)

Upp


© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Alster | Faq | Prenumerera | Fråga | Länkar | Om TA