I DETTA NUMMER
INNEHÅLL | ANGÅENDE TOLKIEN | NYHETER | "JAG SER STJÄRNOR – TRE STYCKEN!" TOLKIEN OCH DAGENS FANTASYFÖRFATTARE: EXEMPLET JORDAN
DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA | OMRÖSTNINGEN

DE HEMLIGA DAGBÖCKERNA

Legolas dagbok

från Sagan om de två tornen

Av: Cassandra Claire
Översättning: Jimmy Mårdell
Bild:
Taurrohir


Den här gången fortsätter Legolas på den utseendefixerade väg han slog in på i Sagan om ringen, är han fortfarande snyggast?
26 februari 3019:

Tjoho!

27 februari:

Jag tycker om att springa!

27 februari, senare:

Jag ser bra ut när jag springer!

28 februari:

Jag ser bra ut även när jag står still. Att springa över Riddersmark är mkt. bra träning. Jag kan slå vad om att min bak har blivit fastare. Om det ens är möjligt.

29 februari:

Stirrar Gimli på min bak?

29 februari, senare:

Inte konstigt att han alltid sackar efter.

30 februari:


Var lite orolig ett ögonblick när vi stötte ihop med Éomer. Trodde för att han kunde vara snyggare än jag, ända tills han tog av sig hjälmen. Som tur var såg han ut som ett jordsvin. Han försökte stöta på Gimli, men jag gav honom en varning direkt -- ingen försöker något med min dvärg.

Fortfarande snyggast.

30 februari, senare:

Hög med döda rykande orchkroppar är så osnyggt. Aragorn försökte imponera och förklarade om och om igen hur hoberna kröp omkring fastbundna. Förstår inte varför han tycker att snuskiga hoblekar är så viktigt.

Fortfarande snyggast.

30 februari, kväll:

Usch! Fangorns skog. Mögelsvampen hemsk för mitt utseende. Fortfarande snyggast -- även om jag är klibbig och otvättad.

1 mars:

Sprang ihop med Gandalf, som är skinande vit nu. Frågade honom: "vem måste man suga av för att få Midgårds sista flaska blekmedel?" Gandalf svarade: "balrogen". mycket inte värt det. Överväger dock ändå saken, min riktiga hårfärg börjar synas.

Fortfarande snyggast, fast hur länge till i den här miljön?

1 mars, senare:

Frågade Gandalf om balrogens nummer, men han sade att man inte kunde ringa honom. Jag sade åt honom att inte vara så svartsjuk. Han påstod att han inte var det. Sa att han dödade balrogen förra veckan.

Minnesanteckning: gå aldrig på date med Gandalf.

2 mars:


Kom fram till Edoras. Mkt. upprörd, misstänker att Éowyn är snyggare än jag. Högst förvånande, då jag alltid trott att sköldmör mer var kraftiga, päronformade typer.

Inte snyggast! Mkt. ledsen.

2 mars, senare:

Aragorn stod upp mot Théoden i dag. Han är verkligen en riktig karlakarl. Fick gåshud.

2 mars, kväll:

Min hätta är otroligt ful. Är inte ens i närheten av snygg och funderar på självmord.

3 mars:

Aragorn försvann, jagad av Isengårds vargar. På minussidan: är påtvingad ett fult halsband. På plussidan: behöver inte ha på mig hätta längre, så nu är jag snygg igen!

3 mars, kväll:

Aragorn är tillbaka. Att hoppa med huvudet före från en klippa var tydligen inte så livsfarligt som man kunde tro.

3 mars, sen kväll:

Slaget vid Helms klyfta blir riktigt pinsamt. Som om det inte är illa nog att behöva riskera livet i strid mot illaluktande orcher långt ute i en håla på landsbygden -- vi har till och med i sista minuten blivit "räddade" av Haldir, som dök upp i den mest smaklösa utstyrsel man kan tänka sig!

På plussidan: Éowyn sitter fast i en stinkande grotta. Kanske drabbas hon av grottpest. I så fall kommer jag vara snyggast för alltid!

4 mars:

Slaget är över och Gandalf kom sent som vanligt. Min förhoppning om en efterstridssnabbis grusades av att Aragorn surade över ett vykort från Faramir. Han är svartsjuk på Faramir för Ringbäraren, men jag sade att Sam kommer döda honom om han försöker något. Aragorn blev dock inte uppmuntrad. Må den onde ta honom!

Har dock fått ett intressant förslag från Éomer. Ska sticka iväg och kolla om det som sägs om män av Riddersmark verkligen är sant.

Ingen har bekymrat sig om att få ut Éowyn ur grottan än. Fortfarande klart snyggast!
Läs tidigare dagböcker i Tolkiens Arda:
Aragorn I & Boromir
Aragorn II
Legolas I
Frodo
Gandalf
Pippin & Merry

Nazgûl nummer fem
Gollum
Arwen
Théoden

Publicerat med tillstånd av Cassandra Claire och Alison M Wilgus. The Very Secret Diaries ger ut dagböckerna på originalspråk.


---------------

Kommentera (24)


Upp
Tillbaka till Innehåll


© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Alster | Faq | Prenumerera | Fråga | Länkar | Om TA