Nummer 23 2003
Måndagen den 15 december

Välkommen till vår stora införspecial till Sagan om konungens återkomst!
Detta är Tolkiens Ardas onlinetidning, som vanligen ges ut varannan lördag. Magasinet innehåller artiklar, recensioner, analyser och mycket mer, om såväl aktualiteter som ålderstigna frågor inom Tolkienland. Nästa nummer utkommer den 27 december. Ansvarig utgivare är Gustav Dahlander. Förstasidan finns på adressen http://tolkiensarda.se


INNEHÅLL

ANGÅENDE TOLKIEN
Nu är det dags ...

NYHETER
Häng med i surret inför premiären

SAGAN OM KONUNGENS ÅTERKOMST TAR ETT STEG TILL
Inför premiären

SAGAN OM KONUNGENS ÅTERKOMST – SLUTET PÅ EN LÅNG RESA
Inför premiären

EN DAGBOK FRÅN TÄLTET
Inför premiären: om hur det kan vara att köa för premiärbiljetter

OMRÖSTNINGEN
Hur många köade?


Missade du förra numret? Glöm inte att du kan hitta äldre magasin under Publikationer.


ARDA-RUTAN

Manus: Franz Ung
Bild: Taurrohir
ANGÅENDE TOLKIEN

Nu närmar sig äntligen stunden vi längtat efter -- den 17 december klockan 00.03! Premiären! Givetvis tar företeelsen upp hela detta nummer av Magasinet, som vi gjort till en införspecial. Av denna anledning så får Martin Anderssons populära artikelserie Sagan om felen vänta på sin avslutning.

För egen del så hade jag privilegiet att få se Sagan om konungens återkomst redan i den 9 december, varför vi nu sedan några dagar kan erbjuda en recension här på Tolkiens Arda. Och jag är lyrisk: det är något fantastiskt som väntar på onsdag, den saken är helt klar. Vi har också en oklippt och en spoiler-fri version av recensionen, som går att läsa här.

De närmaste veckorna ska jag vara gäst hos Annika Lantz i P3 -- den 16 december klockan 16.03 -- och hos SVT Morgon tillsammans med Erik Andersson och Lotta Olsson-Anderberg -- den 7 januari klockan 8.20. Jag säger bara "gulp"! Gör mig en tjänst och lyssna/titta inte ...

En sak jag tänkt lite på är det här med efterspelet till en filmpremiär av Jacksons filmer. De två tidigare åren så har slutet följts upp av dånande applåd, varpå så gott som samtliga i publiken rest sig upp och drupit iväg. Omedelbart. Hallå! Eftertexterna? Hopsamlande av intrycken? Jag tycker att beteendet känns antiklimaxartat och förringande. Vill man visa en film respekt så sitter man givetvis kvar tills duken är svart. Denna gång är det den sista delen i filmtrilogin som visas, så tänk på att inte resa er förrän när eftertexterna är slut!

Alla läsare tillönskas tre trevliga timmar i biomörkret. Och förresten: god jul!
Gustav Dahlander
Redaktör

---------------

Kommentera (8)
Upp

© Tolkiens Arda
Publikationer | Nyheter | Forum | Alster | Faq | Prenumerera | Fråga | Länkar | Om TA